Misiunea mea e să te sprijin să petreci mai puțin timp în mintea ta și mai mult timp aducându-ți ideile la viață.

Iată ce am observat despre oameni și despre viață (cu alte cuvinte, iată filosofia mea de coaching):

 • Lucrurile simple nu sunt chiar atât de simple.

  E doar unul dintre motivele pentru care e nevoie de consultanți. Suntem foarte buni la a observa lucruri în ceilalți, dar ne scapă din vedere cele mai banale lucruri despre noi înșine. Am învățat cum să construim rachete spațiale, aplicații incredibile, am învățat să facem operații pe creier, dar ne e în continuare greu să spunem NU celorlalți.

   

   

 • E greu să fii om.

   

  Cum am ajuns să avem conștiință de sine? Care e scopul meu? Sunt suficient de bun? Ar trebui să risc și să-mi urmez visul? Pot eu să fiu iubit și apreciat, exact așa cum sunt? Viața e despre a fi autentic sau despre a fi mai strategic în jocurile sociale? Care e echilibrul dintre a mă bucura de viață și a lua lucrurile mai lejer versus a mă asigura că îmi folosesc potențialul? Sună cunoscut?

   

   

 • Suntem maeștri în a ne auto-sabota.

  Indiferent cât de conștienți sau determinați suntem, vom găsi mereu o modalitate de a ne da cu stângul în dreptul. Nevoia noastră de siguranță, familiaritate și confort va găsi mereu o multitudine de soluții creative pentru a ne încetini schimbarea. Și să nu uităm de Criticul nostru interior - câștigă toate premiile la categoria ”Cel mai înfricoșător monstru imaginar.”

   

 • Conexiunea (ne) salvează.

  Avem nevoie de prietenie, afecțiune și suport mult mai mult decât vrem să recunoaștem. Pentru fiecare vis pe care îl avem, există cineva care își imaginează exact aceleași lucruri ca și noi. Pentru fiecare luptă pe care o ducem, există cineva care fie trece prin aceeași dificultate sau a găsit o soluție și e dispus să ne ajute. Nu ești singur. Și nici nu ești chiar așa ciudat - sau, mă rog, există mulți oameni la fel de ciudați ca și tine.

 • (Auto)Cunoașterea e o super unealtă.

  Există atât de multă informație disponibilă despre cum funcționează mintea noastră, cum ne putem crea o viață cu sens, despre cum învățăm, cum reacționăm în fața eșecului, despre cum să ne dezvoltăm perseverența și reziliența, cum să ne motivăm, ș.a.m.d. Prin învățarea și aplicarea tuturor acestor informații devenim capabili să ne susținem starea de fericire și împlinire.

   

Într-o lume în care așteptarea e să adăugăm permanent ceva la bagajul de competențe pentru a realiza ceea ce ne propunem, discuțiile cu Alexandra m-au ajutat să schimb perspectiva și să mă concentrez pe acel ceva la care trebuie să renunț, pentru a ajunge acolo unde îmi doresc.

Alexandra e o prezență plăcută, caldă, prietenoasă. O persoană în preajma căreia ajungi să înțelegi că oamenii ar fi mult mai fericiți dacă și-ar acorda timp să se asculte unii pe alții. Cel mai important pentru mine este că în prezența ei pot fi eu însămi și am încredere să explorez cele mai întunecate zone din mintea mea. Mulțumesc!

SIDONIA

Ești genul meu (de client) dacă:

 • Ești un idiot genial.

  Ești capabil să-ți imaginezi lucruri care încă nu există. Creierul tău generează niște procese absolut extraordinare: compasiunea, creativitatea, intuiția, rezolvarea de probleme, învățarea. Ai trecut prin evenimente extrem de dificile dar ai supraviețuit. Ai fost dezamăgit de ceilalți, dar înțelegi că merită să mai acorzi o șansă. În același timp, îți setezi un obiectiv și apoi acționezi într-un fel care-ți garantează că nu îl vei atinge. Vrei să te conectezi cu ceilalți, dar te simți atât de nesigur încât ajungi să pari arogant și să îndepărtezi oamenii din jur. Și încă nu știi ce să faci cu mâinile când mergi. 

   

 • Ești intens.

  Ai (cel puțin) un obiectiv imposibil pe lista ta. Ai o energie personală puternică, greu de ignorat și uneori greu de gestionat. Te entuziasmezi foarte rapid, te implici trup și suflet la începutul unui proiect și ești încrezător că vei reuși! Ai dificultăți în a menține această energie pe termen lung, și începi să crezi că ar fi bine să schimbi asta.

 • Eșecul te demoralizează...

  ...dar vrei să schimbi asta. Îți este ușor să te entuziasmezi și să crezi în puterea ta de a face lucruri, dar chiar și cea mai măruntă greșeală făcută te doare fizic. Uneori te simți vulnerabil și lipsit de încredere. Înțelegi valoarea perseverenței și a rezilienței mentale și vrei să îți dezvolți aceste abilități.

   

 • Te-ai săturat să o dai în bară în același fel.

  Ai un palmares de inițiative, proiecte și speranțe înalte pe care le-ai abandonat pe parcurs. Începi să observi strategiile tale de renunțare, și  începi să observi câtă energie ai risipit în idei pe care nu le-ai implementat. Sincer, ți-a cam ajuns și vrei să-ți schimbi modul de gândire și de comportament.

 • Vrei să fii mai fericit, dar...

  ...ți se pare suspect să fii fericit 100% din timp. Sigur, recunoști că ai obiceiul de a te concentra mai degrabă pe ce nu funcționează. Nu ți-ar strica să practici mai multă recunoștință, să fii mai entuziast, dar nu crezi că o viață împlinită e aceea în care nu ești niciodată trist, speriat sau ușor confuz.

Nu ne potrivim dacă:

 • Vrei așa, cumva, cât de cât să te schimbi
 • Crezi că profesioniștii se îmbracă mereu în costume rigide, nu pot face glume sau trebuie să pretindă că au toate răspunsurile
 • Ești super entuziasmat să dezbați idei și să filosofezi, dar nu ai de gând să lucrezi efectiv pentru schimbarea ta.

Câteva din obiectivele la care putem lucra:

 • Să te înțelegi și cunoști cu adevărat – știi cine ești, ce îți dorești, ce e important pentru tine
 • Să-ți găsești propriul tău stil de leadership – obții claritatea și curajul de a-ți asuma o viziune și a aduce o contribuție în lumea din jur
 • Să iei acele decizii importante – ieși din starea de confuzie și începi să-ți schimbi viața
 • Să urmezi cariera care-ți umple sufletul – și să găsești și o metodă de a-ți umple contul bancar
 • Să creezi și să transformi relațiile cu ceilalți – îndrăznești să fii tu, conectarea devine mai ușoară și împlinitoare
 • Să-ți gestionezi mai bine timpul și energia – îți implementezi ideile și îți duci planurile la bun sfârșit
 • Să-ți găsești puterea – ai în sfârșit curajul de a te exprima așa cum ești și îți e mai confortabil să fii văzut de ceilalți
 • Să obții mai multă liniște și tihnă – nivelul stresului tău scade, poți să dormi mai bine noaptea și nu te mai simți într-o fugă continuă
 • Să îți antrenezi curajul și reziliența – și chiar atunci când viața te lovește a 10-a oară în exact același fel, te ridici și te reapuci de lucrat la ceea ce contează pentru tine.

Coachingul cu Alexandra e ca un duș rece după o zi lungă, obositoare și extrem de călduroasă; te face să te simți energizat și capabil să privești viața dintr-o perspectivă diferită, mai echilibrată.

IOANA

Vrei să lucrăm împreună? Trimite-mi un mesaj: